money makers.. click!!

Monday, June 15, 2009


Nothing much happens today except feeling sleepy all the time as the history class started..well bkn xmnarik but i woke up as early as 3 am this morning and did all sort of sastera thingy and some of the general knowledge..duhh b4 that slept around 10pm...damn tired man! yesterday blk2 je dr skolah trs kms rmh... (haha..bkn bersepah juz kasi cntk lg je..) cz my taiko blk kelmarin bwk skali ngn 2 org geng2 yang cam sengal cam abg aku jugak..huahuahuaa..
Ok tujuan diorang blk cz smata2 nk dtg melawt was admitted to the hospital yesterday due to the hypertension, im damn cuak that sunday morning..but thnx God as mom just being warded for one day and one nite only.. and now she is fine hoping and always praying for her good health and longevity.ooohh i love u mom and i dont think im ready to live without u.
ok this pic ws taken during raya 2007..there are another 5 family members was missing in action..ermm ignore my chubby face there is no way ill look kurus as i always put on some weigh every month..ahaks!..well now dh agk maintain kot but still dieting..haha..klakar hoping that raye thn ni and another nest raye we will always b able to take a family pic together..

p/s: last but not least..happy father's day to all the fathers outside and to my one greatest dad in the world..i love u bah!..thnx 4 everything u did to me..

Sunday, June 14, 2009


1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
my shares my thoughts..suke laa

2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul ideauntuk menamakannya seperti itu?
http"// suka jugak!

3)Apakah method penulisan dalam blog anda?
ape2 saje berkenaan diri saye dn disekeliling saye..hoho

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
blog ni??..x sbb sy begitu bersungguh2 wlaupon dh byk siri hapus blog sblm ni

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?
perempuan BUSUK!

6)Senaraikan orang yang akan anda TAG
sesape yg bace tag ni la..(bak kate cik tyah)

Saturday, June 13, 2009

cerita si Kontot..

Mase mula2 lahir die mmg dh xde ekor tak sama dengan ibu die, si Kommy yang ada ekor panjang. Name kontot tu pon scare spontan je kitorang bagi...senang sket sebut je org dh tau yang mne satu. Kontot ni mmg jenis bising...klo mnusia tu kite ckp byk mulut high pitch plak tu..pgl je name kontot sampai rmh jiran sebelah blh dengar "mioww" die tu..Tp kontot mne pun keadaan fizikal die...die tetap cute. Rmai org yang dtg rumah ckp kontot xcantik dan kate buat pe smpin kucing cam ni dah la xde ekor..but as doesnt matter!!.. yang penting kontot mampu memeriahkan hari aku dan paling penting lagi dialah satu2 nya waris kucing kesayangan aku yang pertama, Kommy. Klo korang slalu ikuti blog nih korang mesti perasan mase mule2 blog ni dibina aku ade tulis entry yang bertajuk 'Memoir Teman y Setia'.. tu kisah Kommy, makhluk Allah s.w.t yang dah jadi sebahagian drp hidup aku...when she's gone i felt like half of my soul gone we hv been living together for 7 years...and there is no way i could forget Kommy..ok back to the story..
Kontot ni aku label sbg very protective mother..klo time die pregnant die akn slalu jilat2 perut...macam seorang ibu mengusap perut tanda dirinya sayang kat bakal ank nye yang bakal lahir tu..Bile nak beranak plak..ya ampuuunn...dua hari dua malam aku xdpt tido...bising nye mmg xleh buat ape...nk ltk kt luar kesian plk kat case la klo die terberanak kat luar tu plak kan.. once die dh beranak ok strt anak die dh pandai berjalan...hadooii trouble again...asyik bising kadang2 seronok tgk sbb kite blh lihat seolah2 yang die sbnrnya sdg bg arahan kat ank2 die yang baru nk knl dunia ni...which is do's and dont's..walaupon xpaham ikot bahase tp klo dilihat dr mata hati kita mampu faham interaksi sesama mereka..
Satu perkara yang aku xthn psl die....suke sgt cakar sofa kat umah...biasa kalau die cakar aku sound je kat lagi die buat sampi la aku bangun die pon trus lari cam laps kudong..(die nk main2 ni sbnrnye) Kelakar plk.. Time aku nk munom air die pon sibok gak nak minum air...dah la tu nk minum drp gelas plak tu...(ceshh demand btoll)....
Die ni suke sgt tido atas hud dapur elektrik ksyangan mak (mane xsyg mahal lee...) alih2 aku gak yang kene marah..klo xlepak ats hud dapo die mesti suke tido atas meja makan...(xsnonoh..sapa la tuan die)..slalu je kene tibai dik mak..(hua..hua3)..

Tapi kan...hari ni, esok dan smpi bile2 pon semua ini dah jadi kenangan..xde lagi panggilan 'Kontot' dalam rmh ni...xde lagi yang brani tido ats hud dapo letrik..xde lg bunyi bsng2 time musim kcng bunting..xde lg y ske tido ats meja makan..xde lg y ske join skaki time aku minom air...xde dh gelagat protective yang ditunjuk..xde lg y ske main cakar2 pastu lari cam lipas kudong....semua tu dah xde..sbb smalam kontot dah MATI..kene langgar..xtau la sape y langgar..xpe lah mlm2 mgkn driver tu pon xprasan..TAPI klo die dh nampk tp saje2 buat xnmpk...CELAKAlah die..(xde maap bagimoo..muahaha)...ok gurau je.. xbaik plak mcm tu...redha je day yang hdp psti akn mati jugak kan....

the place where i buried her last nite..

sory...xde plak gambr keadaan die pas xcident...i smpi ati nk dikongsi...ape yang blh dikata mata kirinya tersembul keluar...lidah terjelir..byk kluar darah kot hidung..xde sbrg isi perut atau otak y aku tafsirkan kontot ade inner bleeding..and maybe kpale kene tayar kenderaan tu..
Satu perkara yang membawa hikmah tgt kejadian semalam..waktu aku tgk bangkai kontot..tetibe dtg je fikiran kenapa cita2 aku nk jd vet tak tercapai..selain drp result spm y terlalu la 'gempak' y aku dapat...there is another reasons.. maybe andaikata aku jd vet..aku mungkin akan rase down gile saat ape2 binatang yang aku rawat xdpt diselamatkan.. which is they ended up...mati! things hapend 4 reasons....and ill miss kontot so muchh!.. mgkin kontot blh jmpe kommy nanti..

p/s: so now im no longer thinking why i couldnt be a vet..

Wednesday, June 10, 2009

i am...

Engaged Idealist

Engaged Idealists are extroverted and helpful. Others find them to be very congenial and inspiring - especially as they are always willing to see the best in the other person. Their humour, their energy and their optimism attract other people. Engaged Idealists are very good at communicating and are good at convincing and firing on others. That is why it is a matter of course that they often take over the leading role in groups. This personality type often produces very charismatic persons.

Engaged Idealists have an unusually strong ability to empathise. They are tolerant and generous towards others; they sometimes tend to idealise their friends. They always try to suit everybody and want their relationships to be harmonious and satisfactory. To achieve this, they are prepared to invest a great deal and to put their requirements last. As Engaged Idealists are very considerate, there is the danger of them sacrificing and overexerting themselves for others. In their job, they therefore have to be very careful not to develop a burnout syndrome.

Engaged Idealists are reliable, well organised and love structuring complicated situations. They have difficulty accepting criticism; they quickly feel hurt and misunderstood. Their perfectionism also influences their love life - they look for the perfect relationship for life. Once they have made their decision, they are faithful, well-balanced and loving partners. However, should they get involved with the wrong person, it can happen that they allow themselves to be exploited for a long time before they end the relationship.

Tuesday, June 9, 2009

mengantok thp gaban!

Setelah seharian blogspot membuat kesewelannya akhirnye ari ni blh la gak aku mengepost...oohh ari ni kne hbskan ampunnn tetibe ngantok la plak...menyampah btl!!..ari bese xde la plk ngantok nye..ooohh by hook or by crook kne ciap kan homework ari ni gak!..ok2 focus raihan...

p/s:Menyampah tahap dewa dgn seseorang!..(oowwhh apsl aku syik mnyampah je ni??)...criuz weyy...arghh..!!

Monday, June 8, 2009


owhh..wut should i describe for today?? im the one who sucks!..i broke my promise by not finish up all the homework.. tomorrow should be the last day for the homework thingy cz i need to start doing revision after that. UUhh.. Pre-u life were awesome.. just love all the dudes and the chicks as the way they are. But now the problem is i dont really like the loooooooooooooong holiday cz it makes me malas manjang and the worst is bosan ahh!!.. thnx God cz laptopy dh i can onl9 jee...BUT still bowsan cz most of my besties gone for their matriks..oohh need to find RAMAAAAIIII lg kawan... as the holiday started last week something happend la..duuhh...wut da heekks!!..xmo citer 6t cik tyah tau plk...hahahaa~..till then..daaa..

p/s:omg really addicted to the facebook..i can sticked my eyes for 2 hours without eating and plug-in my ear with the repeated kelly clarkson's songs..haha...MY LIFE WOULD SUCK WITHOUT U!

Friday, June 5, 2009

sy rase GUMBIRA di hati...yay!!

yay!! last internet connection dh ok...
laptop pn dh convert ke vista blk...syok arr...
blh onl9 puas2 lorrhh...xde lg cuti y bsn thp dewa!..xde dh disconnect offhanded...haha.. spnjg cuti byk mse sy di abeskan ngn sorang MAKHLUK y kononnye katenye sorang permpuan cantekk... uweekkk!!...tlg la ye dh hmpr sebulan sy rase luga je ape blh buat dh die BEST FREN terime jee.. ni antare sorotan gmbr2 y kami amik mse tgh KEBOSANAN TAHAP KRONIK!...

^ok..shot ni buat kami lbh putih..haha

^ diye mmg sengal ok!

^ btl2 senyum ok...cik tyh j y PLASTIK!

^sy bkn minah moto ok!!...

^nmpk je cm burok tp byk jase ooo...haha..

^cik pu3 indera kayangan.....

^hah kasi cuci mate sket...haha

ok...credits la kpd best fren SENGAL sy iaitu CIK TYAH cz die tlh termurah ati blnje kami pizza..dan tdk lupa jgk pd best fren sy sorang lg (kang ngajok die) iaitu cik pu3 sbb die pn dh blnje sy pizza jugak...waaahhh betuah nasib bdn...asik DIBELANJA je...haha..! syok ok...walaopn korang ni SENGAL OTAK tp korang jugak BEST FREN sy...huhuhuu..